Снимка на деня в Photo-cult

Снимка на деня в Photo-cult

Днес 10 септември 2009 снимката ми от Пирин е снимка на деня във  фото сайта – photo-cult.com

Снимката ми костваше бъбречна криза и една седмица в болницата – където здраво ме нашариха с инджекции да ми е за урок :) и да помня кога съм ходил в Пирин, но като цяло не съжалявам защото  изживяването си струваше отвсякъде – може би точно същата ситуация, време и място едва ли ще се повторят в живота ми. Екстремен преход на 22 – 23 август 2009г. с 20 кг. багаж и двата апарата, които ми откъснаха врата, но пък настроението на компанията беше страхотно :) . На преден план се е излеврил Chukov, майстора дето фота с жисиема е Gecata, а в дъното им се чуди какви ги вършат тия – Anchi :)

Спахме под открито небе само по чували, през ноща температурата падна под нулата и на сутринта чувалите ни бяха с коричка лед от падналата през ноща влага – мокро и студено въпреки че е края на август но на 2600 м.  времето е непридвидимо.  Ето и местенцето където преспахме под звездите в не дотам топлата августовска нощ…

В дисонанс със студа през ноща настроението ни и времето през деня беше разкошно – пих ледено студена вода направо от планинските потоци (най-вероятно тя ми извъртя тоя номер с бъбреците, но в комбинация и със всичко останало нищо чудноче за една седмица след тура ни бях аут…)

наслажднавах се на красотите на Пирин и се чувствах страхотно когато от Кралев дворската порта се откри невероятно красив пейзаж къв Тевно езеро и западен Пирин.

Ето и truck на маршрута, който изминахме. Това е пътят ни на връщане от лагера ни на Тевно езеро през Кралевдворската порта, подминахме връх Дженгала покрай Самодивските езера, след това се спуснахме към Попово езеро /Папаз гьол/ и от там към  хижа Безбог на лифта и на хижа Гоце Делчев в колата и към къщи :)

Тевно езеро – Самодивски езера – Попово езеро – хижа Безбог

Leave a Reply